Földalapú támogatás

Gyerekek nagy gondban leszünk, ha minden igaz!?! A kormány megszorítások jegyében elakarja venni a nemzeti támogatást.

A SAPS keretében

A SAPS keretében támogatható legkisebb területnagyságok:

legalább 1ha szántó, gyep, konyhakert, amennyiben az azonos kultúrával beültetett parcella mérete eléri a 0,3 ha-t;
legalább 0,3 hektár szőlő, gyümölcsös;

batka képe

területalapú

Én úgy tudom legalább 1 hektárt kell igényelni, azon belül a legkisebb parcellaméret 0,3 ha.

s.o.s.

SZERETNÉM MEGTUDNI,MENNYI AZ A LEGKISEBB FÖLDTERÜLET AMELYRE LEHET IGÉNYELNI A FÖLDALAPU TÁMOGATÁST?

http://www.mvh.gov.hu/ Szerin

http://www.mvh.gov.hu/
Szerintem vedd fel a kapcsolatot az MVH-val, ott minden bizonnyal tudnak segíteni. Már csak azért is, mert nemsokára indul az újabb igénylés.

Hello Én nem vagyok jártas

Hello
Én nem vagyok jártas földben tavaj kaptam és vettem egy darab földet meg igényeltem rá a föld alapu támogatást, de nemkaptam még semit pedig mindenkitől azt halom hogy már megkapták. Meg kérdeztem a falugazdászt, hogy mért nem kapok én támogatást de nem tudotrá semit mondani. Hova forduljak hogy valaki felvilágositson hogy müködik ez?

pinter63 képe

Változás a földalapú támogatás rendszerében

Változás a földalapú támogatás rendszerében

Az EU állásfoglalása szerint csak az kaphatna területalapú támogatást, aki a földje bizonyos százalékán ökológiai védőzónát alakít ki.
Több helyen is elhangzott, hogy 2014-től változik a földalapú agrártámogatás rendszere. Zuberecz Tibor megyei fővadász, a megyei vadászszövetség elnökhelyettese elmondta, megszületett az Európai Unió mezőgazdasági szakbizottságának állásfoglalása.

E szerint csak az kaphatna területalapú támogatást, aki hajlandó a földje bizonyos százalékán ökológiai védőzónát kialakítani. Ez lehet zöldugar, méhlegelő, vadtakarmány-keverék, vadvédelmi sövény, bogárteleltető bakhát. Mindez a vadgazdálkodást, a vadak táplálékhoz jutását, fészkelését is segítené.
A megyei vadállományról Zuberecz Tibor elmondta, amit a természet tavaly elvett, azt úgy néz ki, idén visszaadja. Vagyis a fácán- és mezeinyúl-állomány tavalyi zuhanása után idén a kedvező időjárásnak köszönhetően rég nem látott szinten van a szaporulat. A vadászatra jogosultaknak az egyik legfontosabb teendőjük, hogy megfelelő élőhelyi feltételeket teremtsenek az apróvadaknak. A megye vadgazdálkodásában ugyanis továbbra is ez a húzóágazat.
Forrás: http://beol.hu/bekes/gazdasag/valtozas-a-foldalapu-tamogatas-rendszereben-393577

2010 évre saps támogatás mértéke

Üdv mindenkinek!
Valaki meg tudja mondani, hogy 2010 évre mennyi a területalapú támogatás összege 1 hektárra ?
Köszönettel veszem segítségeteket!
Ész-aki

Borozdaharcos képe

Első lépések

Első lépésként talán a falugazdász felé vezessen az utad és ő minden bizonnyal tud majd segíteni minden felmerülő problémában, mert lesznek! Ez már csak így megy idehaza, ha nem, akkor fejet hajtok! Aztán a földhivatalba bejelenteni a földhasználatot, mert ha nem, akkor 1000 szeres büntetés is lehet aranykoronánként! Aztán irány az okmányiroda regisztrálni magadat, mert a területalapú támogatást, csak elektronikusan igényelheted meg az összes többit is már csak E formában adhatod be(adó, üzemanyag, nyugdíj stb..) De az idő rövidsége miatt(2009.máj.15.) inkább a falugazdászt bízd meg, hogy idén még ő csinálja meg neked, aztán jövőre már te magad is elszórakozhatsz az E-ügyintézésekkel. AKG-ba meg majd csak az új kiírásakor csatlakozhatsz. De röviden és tömören, keresd fel a falugazdászt, ha kell menny utána a szomszéd faluba vagy egyenesen be a kirendeltségre, mert szoros az idő!!!

Üdv. Feri.

Több ember többet tud, sok meg semmit!!!
borozdaharcos@gmail.com

AKG

heló mindenkinek!

eddig még sose vettem igénybe terület alapú támogatást, ezért fordulnék hozzátok h miként kell ezt megszervezni?
megvan a támogatáshoz szükséges regisztrációm is, csak épp azzal nem vagyok tisztában,h merre induljak el ha megkötöttem a szerződést a földtulajdonossal?
először csak arra gondoltam h a SAPS ot veszem igénybe, de az is érdekelne h az AKG-t hogyan lehet igénybe venni?mi a menete??
szal ezen a téren tudatlan vagyok.ha valaki belekezd a magyarázásba, ezzel legyen tisztában Laughing out loud
a válaszokat előre is köszönöm

Én már megkaptam

Én már megkaptam a nemzeti részt, a 2006-os állapotot vették figyelembe.Akkor volt fűszerpaprikám is,ami után nem járt nemzeti,tavaly nem volt,de nem az egész után fizettek,hanem olyan SPS alapon.

Tartalom átvétel

  Friss tartalmak listája itt (katt ide)