Rába 180 LE motor

Üdv mindenkinek !

Meg tudná nekem mondani valaki hogy a 6 hengeres soros sima szivó Rába motoron mi a gyujtási sorrend, szelephézagot kellene állitanom.( 106-os Dominatorban van )Előre is köszönöm !

gyújtási sorrend 6 hengeresnél 1-5-3-6-2-4

gyújtási sorrend 6 hengeresnél 1-5-3-6-2-4

Rába

Gyújtás sorrend:1-5-3-6-2-4

Kosár

Azért gondoltam arra hogy mellé kellene hegeszteni mert a pálcáknak nincs baja, és igy egyszerűbb mert akkor nem kellene szétkapni az egészet. A deformációt még nem néztem, jó ötlet, ha nagyon deformált akkor tényleg nincs értelme házilag javítgatni. Szereztem hátra 14x20-as Ural gumikat, felraktuk, kicsit magas lett a hátulja, de elméletileg nem okozhat gondot szerintem. A mag biztos végig megy rajt, talán a szalma is...

Kosár

De akkor miért nem vágod ki a régit, miért kell mellé heggeszteni. Egyet kiszednék, helyére az újat és így tovább. Talán akkor nem deformálódik el, aztán bele az új pálcákat és kész. Az enyém is kopott, de nem érdekel 20Ha-t megy egy évben.
Hidd el megeszik még többet is, és üzemi fordulaton semmi füstje nincs.

Tegnap beszereltem két egyirányú szelepet a tank után a szívó és visszafolyó ágba. Azt hiszem ezt az őrület a levegősödéssel sikerült ezzel kiküszöbölni. Bár nem indítottam be mert nincs benne víz, de felpumpáltam, és egy hét múlva megnézem, hogy leürült-e vagy sem?

hézag

Az nem gond, h teljesen fel van húzva az állítócsavar, javítást az határozza, hogy mennyire van legömbölyödve a kosár lécek éle, feszíts ki egy zsinórt vmelyik középső léc tetején, akkor meglátod h mennyire van a kosár elgörbülve,kár kókányolni ha nagyon, 60 misi körül kapsz cseredarabot, v feljavítják........., jah lehetséges akkora olajfogyasztás söt még....

dobkosár

A kosáron lévő keresztirányú éleket akarom feljavítani úgy hogy mellé hegesztek egy újat, csak azt nem tudom milyen magas legyen, mennyi lehet a kopás. Az állító csavarokat teljesen fel kellett huzatnom hogy jó legyen a dobhézag, ezért kellene felhegeszteni rá ez új éleket. Előfordulhat hogy 20 liter olajat bevágjon a gép..??

Dobkosár

Ha majd 20 l olajat eszik meg egy nap (mint az enyém) akkor aggódj!
A kosárnál nem világos felheggesztésről van szó, vagy komplett kicseréled benne a lamellákat vagy minek hívják azokat? Szerintem lehetséges mind a kettő, csak ne deformálódjon el.

T-150

Nem csak a motor miatt. Van 5 ha földünk, amit az idén már mi művelünk, ahhoz jó lenne a traki ha átraknám bele a kombájból a motort meg a hűttőt. Még az előző tulajnál belevert a ventilátor és elég szar mert összenyomta a réseket.. 5 kiló a gép, ha a motort és a hűttőt át tudom cserélni 250-ből lenne traktor. Maradna motor vésztartalékba ha esetleg vmelyik kiütné az oldalát..stb. Ráadásul papírjai is vannak. 2156-os motor van bent, állítólag fel lett újíva, azóta csak két szezont ment, de ki tudja.. Szerintem az én motoromban sem lehet több 180 lónál és így is viszi a szecskázót. Nyáron 12 órában megevett majdnem 7 liter olajat, akkor már kezdtem izgulni, de ezen kívül más gond nem volt. Az ősszel is simán indult a hidegben. Persze ez megint csak monyák de ez van... A dobkosár felújításhoz mit szólsz, megoldható nem ?

T-150

És csak a motor miatt vennéd meg a traktort, annyira olcsó?
Ha csak az olajat eszi, lehet elég egy hüvelysor egy gyűrűgarnítúrával.
Én úgy voltam vele ha kiszedem a motort, akkor megcsinálom rendesen, de lehet nem kellett volna. A motor miatt sajnálom eladni.
Ja és a T-150-be milyen RÁBA motor van 2156-os? Neked 2356-os kellene inkább.

Borozdaharcos képe

akkor nem vagyok egyedül az

akkor nem vagyok egyedül az orosz tudásommal, mert nekem csak addig terjedt míg olvasni kellett, de már az se megy. A fordítás is úgy ment, hogy az egész könyvet lefordítottam, de nem értékelte az ucselnicá. Evil

Több ember többet tud, sok meg semmit!!!
borozdaharcos@gmail.com

Tartalom átvétel

  Friss tartalmak listája itt (katt ide)