RÁBA 250

Segitséget kérek ! Egy használt RÁBÁT vettünk 2003 évben
Ez lett a 150 Ha birtok vezér gépe 2008 évig használtuk az összes
talaj-előkészitést ezzel végeztük, 2009-ben a kukorica alá akartunk kombinátorozni, de megfogtak a rend őrei és alaposan megbüntettek és közölték, hogy útvonal engedély köteles a RÁBA! Valami nehezen megtudtam ,hogy hol lehet útvonal engedélyhez jutni. Ekkor derült ki hogy a RÁBA mivel nincs rendszáma nem kaphat útvonal engedélyt. Ekkor úgy döntöttünk hogy levizsgáztatjuk lassú járműként
Alváz szám motorszám megvan.De kellene a 35 évvel ezelőtti forgalomba helyezésről valami dokument.Mert a számitógépes adat bázisban nincs. Itt tartunk a RÁBA bent áll a telephelyen A talaj-előkészítést bérgéppel végezzük AKI TUD SEGÍTSEN!
Üdv Mielőtt a PARLAGFŰ KOMMANDÓ meg nem büntet

RÁBA ERŐGÉPEKHEZ ILYEN-OLYAN IGAZOLÁSOK BESZERZÉSÉVEL kapcsolatban keressétek Szabó János urat a következő elérhetőségén: janos.szabo@raba.hu címen!

Borozdaharcos képe

V endég

az a baj, hogy öreg gépről beszélünk ráadásul vezérgépről, mert a Rába sokáig az volt meg a mai napig is az sok gazdaságban, így ha szabadulnak tőlük, akkor az eléggé lelakott állapotban lesz, mert a jobb karban lévőket még ma is megtartják a csúcstechnika mellett.

Több ember többet tud, sok meg semmit!!!
borozdaharcos@gmail.com

Rába

Kösz a segítséget Borozdaharcos! Lenne itt dögivel rába de azok mind szét vannak hajtva! :S Sad na de ami késik nem múlik ! csak találok valamikor 1 ó állapotút! Smiling

ulaci képe

Gyuri

Az tuti hogy minden elmegy ha figyelnek rá.
De,itt a környéken az eredeti motorokat,évente kétévente valamiért szétkapják.
Ismerek olyan maszekot akinek a lételeme a Rába,de valami mindig van.
De ez!!!!!!!! Elnyűhetetlen.
Kiemelném,nem vagyok JD fan,de erre valahogy ráéreztek.
Ja és 30-40 pacival többet tud.
Gyárilag tán 275 ló,de a tartalékkal olyan 290 a vége,ha jól emlékszem.

gcastle képe

Laci!

A JD motorhoz drága a cucc, elmegy a rába-man motor is sokáig, ha figyelnek rá!
Ha meg nem tartják karban, akkor mindegy mi van benne...
Mondjuk én most az aratás egyik élményének hatása alatt írok, ugyanis a D 2356 HM blokk szétfújta a kipufogódobot, így egy napot dolgoztam üres cső+a gyári pipa a végén, azt az üvöltést nem lehet überelni! 10600 köbcenti már tud valalmit dobni az adrenalinon!!! Sticking out tongue

Az alkohol öl, butít és savakkal aldehidet képez...

ulaci képe

Rába

Ha lesz rá lehetőség (na és persze anyagi keret) JD motorost keressetek.
Itt a cégnél olyan van,pontosan nem tudom 7-8 ezer óra van benne,de ahhoz még nem kellet nyúlni.
Egyéb kisebb szerkezeti gondok voltak,de azok javíthatók.

Rába vétel

Sziasztok! Segitenétek a döntésben, mi a véleményetek a Rába 245,250 ről. Mennyire üzembiztosak? Sok a meghibásodásuk? Szintem 3-4,5 milláért tudnék venni, csak tartok tőle hogy mindig szerelni kell. Az alkatrész drága hozzá? Egyáltalán beszerezhető?

Egy rábás ismerősöm nagyon ajánlja, neki bevált, de szeretnék több vélaményt is hallani.

Kössz a véleményt!

gcastle képe

Rába

Én is vadászok még mindig... Laughing out loud
Bár múltkor volt egy igéretes Tapolcán, de az öregem addig tökölt, hogy nézzük-e meg, meg messze van, hogy 4 millába elvitték... Sad
96-os évjárat volt, és a négy gumi ért rajta egy miskát!

Ha rábát akarsz, csak 250 és gömbölyű hidast, az a legerősebb véglehajtás!

Az alkohol öl, butít és savakkal aldehidet képez...

Borozdaharcos képe

Rába

Sosem lehet tudni, hogy hol bukkan az ember egy igazi gyöngyszemre. Az internet gyorsabb és képet is tartalmazhat, viszont az újságban hirdetett lehet, hogy valami öreg szakié volt, amit a tsz felszámolásával kapott meg stb.., szóval kevés gazdás megkímélt traktort inkább ott foghat ki az ember. Habár ma már szinte minden családban van internet.

rába

Sziasztok!
akarok venni egy steiger 250 v.245 et!
Tudtok e valamit mondani h. merre nézzek szét ?
esetleg neten vagy újsában!
választ előre is köszönöm

Borozdaharcos képe

A kite honlapján van fönt

A kite honlapján van fönt Rába 280, de árat most nem írnak. Felújított Rába 8-9 milla környékén mozog. Legalábbis ennyiért olvastam 1ik oldalon, amelyik Rába váltó és osztómű felújításával foglalkozik.

Több ember többet tud, sok meg semmit!!!
borozdaharcos@gmail.com

Tartalom átvétel

Friss tartalmak listája itt (katt ide)