RÁBA 250
Segitséget kérek ! Egy használt RÁBÁT vettünk 2003 évben
Ez lett a 150 Ha birtok vezér gépe 2008 évig használtuk az összes
talaj-előkészitést ezzel végeztük, 2009-ben a kukorica alá akartunk kombinátorozni, de megfogtak a rend őrei és alaposan megbüntettek és közölték, hogy útvonal engedély köteles a RÁBA! Valami nehezen megtudtam ,hogy hol lehet útvonal engedélyhez jutni. Ekkor derült ki hogy a RÁBA mivel nincs rendszáma nem kaphat útvonal engedélyt. Ekkor úgy döntöttünk hogy levizsgáztatjuk lassú járműként
Alváz szám motorszám megvan.De kellene a 35 évvel ezelőtti forgalomba helyezésről valami dokument.Mert a számitógépes adat bázisban nincs. Itt tartunk a RÁBA bent áll a telephelyen A talaj-előkészítést bérgéppel végezzük AKI TUD SEGÍTSEN!
Üdv Mielőtt a PARLAGFŰ KOMMANDÓ meg nem büntet
RÁBA ERŐGÉPEKHEZ ILYEN-OLYAN IGAZOLÁSOK BESZERZÉSÉVEL kapcsolatban keressétek Szabó János urat a következő elérhetőségén: janos.szabo@raba.hu címen!

címlap
Elásva
Neveznék ezen fotóval a "Hogyan ássunk el 275 lovat" Kategóriába.
A kép minőségéért elnézést kérek,sajnos nem én csináltam.
A rutinos
Egész nap ott járkáltam mellette és fogalmam sincs hogy mikor sikerült a kollegának megmerítenie a gépet.
A rutinos tudta hogy ha a közelben vagyok tutira körbe fotózom.
Nálunk pont ez a probléma,
Nálunk pont ez a probléma, hogyha sok csapadék van, akkor az erdő felől átcsap az úton aztán mindjárt úszik 1,5-2ha, de a 18ha-ból 12-13ha rendre úgy át szok ázni, hogy azt még a helikopterek is kerülik!
Viszont a nyarat ott sokkal jobban bírják a növények.
Több ember többet tud, sok meg semmit!!!
borozdaharcos@gmail.com
Szerencsénk volt. A mai
Szerencsénk volt.
A mai napra már kevés terület maradt,és mivel nem az én kirángatásommal kellet kínlódni,ketten hamar végeztünk. Kb.11 körül.
Utána indult meg igazán a hó esés,ami már meg is maradt,sajna az utakon is.
A kis főnökkel dumálgatunk pár hete,most így feljött bennem a gondolat hogy mikor optimális a szórás.
Ő említette hogy ha túl sok a csapadék és így a talajvíz is, és már kivan szórva az anyag akkor a talajban a víz ahogy mozog,viszi magával.
Így előfurdalhat hogy egyes helyeken hiány,máshol pedig túlzott tápanyag szint lép fel.
Na már most így is sok helyen küzdünk a belvízzel,és még jött ez is ma,és teljesen mindegy hogy lassan vagy gyorsan olvad,ha az emberke gondolatát követjük akkor problémák fognak fellépni.
Most is szórtátok a
Most is szórtátok a fejtrágyát, nem ragadt bele a szóróba?
Hú, jön a sonka szaga, megyek, mert irtóra kajás lettem!
borozdaharcos@gmail.com
Én gonosz???????? Ugyan
Én gonosz????????
Ugyan kérlek.
Csak jó volt a napom,ja és a tegnapi is. Senkinek nem kellet szólni hogy rángasson ki mert elástam a gépet.
Az Asszony meg,amióta melózik,örül hogy besegítek az itthoni melóban,nemhogy még kizavarjon blökit melegíteni.
Te Laci, má meg gonosz
Te Laci, má meg gonosz vagy! Asszony bír veled, vagy megint a kutya mellett alszol, mint jobb helyeken szokás!?!
borozdaharcos@gmail.com
Tudom
Tudom
Ulaci, a hiba nálam van nem
Ulaci, a hiba nálam van nem nálad!
borozdaharcos@gmail.com
Feri
Legközelebb próbálok pontosabban fogalmazni.