Üdvözlet mindenkinek!

Sziasztok!
Most találtam ezt az oldalt és nagyon megörültem neki(nektek)!
Még "friss"vagyok a szakmában,ebben az évben kezdtem el valójában dolgozni a növénytermesztésben és azt hiszem minden segítség jól jöhet egy fiatal agronómus lánynak!

A kérdésem:a kukoricánk kikelt,4-5 leveles stádiumban van!
Nem volt alap gyomírtás,volt eső(kb.:30 mm!!) most süt a nap...szóval jó idő van rá!Gyom viszont nincs benne,vagy csak nagyon kevés és igen kicsi!De alig-alig!Meddig lehet húzni a gyomirtást?Gondolom így nem sok értelme van még??

.Feco. képe

Hali

Ismered a mondást?: Ha nem romlott el, ne javítsd meg.

Amíg nincs benne gyom, addig nem kell gyomirtani sem. Hál' istennek a kukorica vegyszeres növényvédelme elég jól kidolgozott, szóval nincs olyan fenológiai fázis, amikor már nem tudnád permetezni. Egyébként ha most esett rá 30 mm eső, akkor ha vannak gyomok a területen, azok most majd kijönnek. Ha nem, nem kell csinálni vele semmit. Ha a kukorica annyira megnő, hogy összezárjon a sorok fölött, akkor már nem is kell locsolni, ha nem, akkor ráérsz permetezni, akkor is, amikor lesz mit. Amúgy nagyobb fejlettségi szintnél az én favoritom a Laudis, de azt gyorsan el kell dönteni, mert a Bayer készletei üresek, annyi van, amennyi még maradt a kereskedelmi csatornákban belőle. (Ez fontos, külön felhívott a területi képviselő, 2-3 nap van még.) A másik kitűnő szer a Clio (Ordax csomagként is kapható, de az abban szereplő kombinációs partnerből már kinőttél, kár csomagban venni), de mivel ez is Top szer, nyílván hasonló a raktárkészlet. Nem rosszabb, ha eldöntöd, és megveszed, legfeljebb nem szórod ki, egy évet simán eláll.

Sok sikert, és kérdezz bátran.

Borozdaharcos képe

Szotyola

A bolgodba is írtam valamit, de ide is! Smiling
Nézd meg milyen gyomok kelnek a kukorica között és azokat mely szerek viszik. A vegyszerezést meg a gyomok és kultúrnövények fejlettségi állapotához igazítod, mint ahogy azt már írtam is a blogodba. Vagy ekéztek(sorköz kultivátor), aztán betöltitek a kukoricát, ha tényleg nincsen gyomosodás és sikerül 1 olyan fejlettséget elérnie a kukoricának, hogy azt nem, csak a gyomokat temeti el a töltögetés.

Több ember többet tud, sok meg semmit!!!
borozdaharcos@gmail.com

Tartalom átvétel

  Friss tartalmak listája itt (katt ide)