A végéhez közeledik a Mezőgazdasági és Környezeti Információs Rendszer megvalósítása

MVH logo

A Mezőgazdasági és Környezeti Információs Rendszer (MeKIR) című, EKOP-1.2.19-2012-2013-0001 azonosítószámú projekt célja egy olyan informatikai keretrendszer létrehozása, amely lehetővé teszi a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) és társszervezetei számára releváns adatok közös tárolását és megjelenítését.

A projekt keretében 2014 áprilisában beüzemelésre és telepítésre kerültek a beszerzett hardverek. Az adatkapcsolatok kialakítása és a felületek létrehozása után megindul a rendszer tesztelése.

A Közös Agrárpolitika 2014 utáni finanszírozási periódusában követelményként fogalmazódik meg az ügyintézés egyszerűsítése és a bürokrácia csökkentése. A projekt keretében létrejövő adatbázis ennek megvalósítását segíti elő.

A fejlesztés konzorciumi formában valósul meg. A projekt vezetője a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, konzorciumi tag a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet, továbbá együttműködő partner a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

MVH/AgroLine
2014. június 02.

Tartalom átvétel

  Friss tartalmak listája itt (katt ide)