A világ legjobb vizei között a Szigetközi Friss Víz

ásványvíz Panta

A legfelsőbb kategóriájú vizek között is a legkiválóbbak közé került be a mosonmagyaróvári AQUA Szolgáltató Kft. által Szigetközi Friss Víz néven palackozott ivóvíz külföldi megjelenésű szénsavmentes Panta Aqua the Water nevű terméke. Az elismerésért járó díjat tegnap vette át Leitner László ügyvezető Brüsszelben. A Michelin csillagos sztár séfek és sommelier-ek több mint 70 tagú válogatott, nemzetközi bírálóbizottsága egymástól függetlenül, vak kóstolási teszt során értékelte az elé kerülő vizeket az „iTQi Superior Taste Award” díjon, és a legmagasabb minőséget jelölő három csillagot ítélte oda a szigetközi víznek. Háromcsillagos minősítést a világon idén csupán tíz cég terméke ért el a népes nemzetközi mezőnyben, magyar vizek eddig két csillagnál többet nem nyertek el, ez 2006-ban a Szentkirályi Ásványvíz 1,5 literes szénsavmentes és 0,25 literes szénsavas változatának, valamint az Aquarius-Aqua Kft. Veritas Gold ásványvizének sikerült.

- Nagy megtiszteltetés és siker számunkra, hogy az AQUA Szolgáltató Kft. által palackozott szigetközi ivóvíz ilyen kimagasló elismerést ért el a nemzetközi megmérettetés során. Régóta tudjuk, hogy Közép-Európa egyik legnagyobb és legtisztább ivóvízkészlete található a Szigetköz alatt, az AQUA Kft. ezt a vizet mindenféle kezelés és szűrés nélkül juttatja el folyamatosan fogyasztóihoz. Szerettük volna, ha ezt a kiváló vizet minél többen ihatnák, ezért kezdtünk foglalkozni az ivóvíz palackozásának gondolatával. Mintegy három éve jutottunk el a gondolattól a megvalósításig - azóta palackozzuk Szigetközi Friss Víz márkanév alatt ezt a közel tökéletes minőségű vizet üvegpalackban. Az üvegpalackos csomagolás lehetővé teszi, hogy mindenféle tartósítás és szűrés nélkül 6 hónapig ugyanabban a minőségben kínálhassuk vásárlóinknak a szigetközi ivóvizet, abban a formában, ahogyan azt a természet megalkotta – mondta el Leitner László, az AQUA Szolgáltató Kft. ügyvezetője, aki csütörtökön vette át a díjat Brüsszelben.

Az AQUA palackozott Friss Vize az elmúlt években több megmérettetésen is szépen szerepelt, és számos elismert szakember és víz sommelier is megerősítette, hogy kiemelkedő minőségű ez a palackozott ivóvíz. A víz különlegessége, hogy ivóvízről és nem ásványvízről van szó, és a legtermészetesebb formában kerül a fogyasztókhoz, palackozása során semmilyen kezelésnek nem vetik alá, így nem tartalmaz semmilyen vegyszert. Ezeket az előnyöket csak nagyon kevés ásványvíz tudja biztosítani szerte a világon. Az ivóvizet az AQUA Kft. a magas minőség megőrzése érdekében nem hajlandó PET palackban forgalmazni, a Szigetközi Friss Víz, és így a „Panta Aqua the Water” is ezért kizárólag üvegpalackban kerül forgalomba.

Az „iTQi Superior Taste Award” a minőséget garantáló díj és pecsét a gasztronómia és az ízek világában. Ahogyan a Michelin kalauz az éttermek világában ad garanciát a legmagasabb színvonalra, úgy ez a díj az ízek világában segít eligazodni. A Superior Taste Award az egyetlen olyan díj, amit Michelin csillagos sztár séfek és sommelier-ek döntése alapján ítélnek oda. A több mint 70 tagú bírálóbizottságot nagy gondossággal választják ki a világ 36 különböző országában élő, hosszú évek tapasztalatával rendelkező szakemberek közül. Európán kívül a Japánból, Kínából, Thaiföldről, Ausztráliából, Észak-, Közép- és Dél-Amerikából származó szakértők tapasztalatait figyelembe véve biztosítható az, hogy a díjazottak a világ bármely pontján prémium kategóriában is büszkén és bátran ajánlhatják terméküket a minőségre vágyó fogyasztóknak.

Az értékelő és ízlelő bizottság a pályázó vizeket szigorúan kontrollált vak kóstolási tesztnek veti alá, ahol minden más tényezőt kizárnak, csak az íz számít. A szakemberek egymástól függetlenül hozzák meg döntésüket. Három csillagos, a kimagasló termékek kategóriájában is a legkimagaslóbb minősítést csak az a termék kaphat, amelyet a bírálók 90 százalékánál többen tartanak erre méltónak. Ezt a megtisztelő elismerést nyerte el az AQUA Kft. palackozott vize az iTQi fennállásának 10. jubileumi évében, bizonyítva ezzel, hogy a prémium kategóriában is megállja a helyét, a híres olasz, japán, svájci vizekkel egy szinten.

AgroLine
2014. június 06.

Tartalom átvétel

  Friss tartalmak listája itt (katt ide)