Egy gyümölcsösben csaptak le a hatóságok

Cseresznye II.JPG

Egy Bács-Kiskun megyei gyümölcsösben dolgozó külföldi csoportot és lakhelyüket ellenőrizték a rendőrök a társhatóságokkal közösen hétfőn. Mint arról korábban már hírt adtunk, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálata a megye társszerveivel együttműködve fokozott idegenrendészeti, jövedéki, munkaügyi, adóügyi és közegészségügyi ellenőrzést tartanak. A közös akció a megye területén jellemző mezőgazdasági területek, az azokhoz kapcsolódó feldolgozóipari létesítmények, melegházi kertészetek, gyümölcsösök, egyéb telephelyek területén munkát végző külföldiek és az őket foglalkoztató, illetve elszállásoló magán vagy jogi személyek ellenőrzésére irányul, melyet kiterjesztettek a külföldiek által használt szálláshelyekre is.

A hétfői ellenőrzésen a rendőrségen kívül a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a Munkaügyi Felügyelősége, a Népegészségügyi Szakigazgatási Hivatal, illetve a Nemzeti Adó és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága vett részt. Az egyik ellenőrzött gyümölcsösben, valamint az ott dolgozó külföldiek szálláshelyén összesen 32 személyt – köztük 30 román és 2 magyar állampolgárt – ellenőriztek a rendőrök. Tizenegy munkás helyszíni bírságot, egy fiatalkorú figyelmeztetést kapott.

Azt, hogy miért büntették meg a munkásokat, nem közölte a rendőrség. Információink szerint a román dolgozók be voltak ugyan jelentve, de többüknél nem voltak személyes iratok. Úgy tudjuk egyébként, hogy a vendégmunkások rendkívül rossz, már-már embertelen körülmények között éltek, és gyakorlatilag éhbérért dolgoztak a gyümölcsösben. A rendőrség az átfogó akció folytatását ígéri.

BAON/AgroLine
2014. június 18.

Tartalom átvétel

  Friss tartalmak listája itt (katt ide)