Európai Uniós támogatásból valósul meg Újtikos község belvízrendezése

126.938.801 Ft – os Európai Uniós támogatást nyert Újtikos község önkormányzata, a Tiszagyulaháza – Újtikos község belvízrendezése II ütem tárgyú beruházás belterületi belvízrendezésére. Az önkormányzat az ÉAOP-5.1.2/D2-11 azonosító számú pályázat keretében 95% - s támogatást nyert, a projekt megvalósítására.

A projekt célja:
Hogy Újtikos településen a belvízzel súlyosan fenyegetett utcákban belvízelvezető árkok újuljanak, épüljenek meg. A településen a korábbi években II. fokozatú belvízvédelmi készültséget is el kellett rendelni a magas belvíz miatt. A község lakóinak több mint 25 % - t érintette.

Súlyos károkat okozva a lakosság, és az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanokban. A jelenlegi formában a község belvízelvezető csatornái ezeken a szakaszokon nem funkcionálnak megfelelően.

A kivitelezés 4.233 m hosszúságban érinti a belvízelvezető rendszert, mely teljes egészében burkolt lesz. 123 támfal épül, illetve 7 db tisztító akna, szivattyú állás is kialakításra kerül mobil szivattyú részére.

A beruházás érinti a Rákóczi u., a József Kossuth L., és Vasút u., Petőfi utcai kertvégek, Béke u., belvízelvezető csatornák és a Hódos-Örötvényi csatornába becsatlakozó önkormányzati földárok belterületről induló szakaszának felújítása és mederburkolat, valamint átereszek szükség szerinti átépítése.

Az önkormányzat az 5% - s saját erőt további pályázatokból (BM,EU, önerő) illetve saját pénzeszközéből fogja biztosítani.

A kivitelezés határideje: 2014.12.10

AgroLine
2014. június 06.

Tartalom átvétel

  Friss tartalmak listája itt (katt ide)