Farmall traktorok a Case IH-tól – Sokoldalú és gazdaságos gépek 55-115 LE-ig

Case_IH_Farmall_110U.jpg

A Case IH legendás Farmall márkája újjászületik, a nagy visszatérők az 55-115 LE kategóriában jelennek majd meg, és gazdaságos, egyben rendkívül sokoldalú munkaeszközt kínálnak számos lehetőséggel, a gazdák igényeire szabva.

Az új Farmall U, Farmall C és Farmall A sorozat megjelenésével a Case IH történelmének egyik legnépszerűbb traktorai kerülnek újra fókuszba. 90 évvel az első Farmall traktorok megjelenése után, melyek világszerte nagy sikert arattak megbízhatóságuknak és sokoldalúságuknak köszönhetően, a Case IH újra bevezeti a legendás sorozatot.

Farmall U – A 100 lóerős mindenes

A Farmall U sorozat jelentős fejlesztésen esett át, már kezdetektől sokoldalú, általános traktornak tervezték. Az új külső mellett a Farmall U sorozat tagjai teljesen új 3.4 literes common rail motor kaptak, melyet szabályozott turbófeltöltővel, intercoolerrel és külső EGR rendszerrel is felszereltek. A vásárlók 95, 105 és 115 lóerős modellek közül választhatnak majd.

Annak érdekében, hogy a Farmall U EP megfeleljen a 4-es szintű kibocsátási szabályozásnak a Case IH kipufogógáz visszavezetést (EGR), dízeloxidációs katalizátort (DOC) és dízel részecskeszűrőt alkalmaz gépeinél.

A traktorok váltóját érdemes a tervezett használat szerint kiválasztani. Alapfelszereltségként 12x12 fokozattal terhelés alatt kapcsolható irányváltóval kapható a traktor, opcióban kérhető 24x24-es terhelés alatt kapcsolható irányváltó két sebességes powershift váltóval, mely nagyobb vezetési komfortot kínál. Emellett 20x20 fokozatú terhelés alatt kapcsolható irányváltót is kérhetünk mászófokozat funkcióval.

Kiváló rakodó teljesítmény

Jelentős fejlesztések történtek az emelési kapacitásra vonatkozóan is. Az elektromosan vezérelt gémszerkezet maximális kapacitása eléri az 5400 kg-t, minden funkció gombnyomásra elérhető, mint az úszó üzemmód, a rakomány lezárása, a maximális emelési magasság.

Újdonság: kényelmes mellső hárompont függesztés

A Farmall U traktorok első részét teljesen átdolgozták, és most először válik elérhetővé a mellső hárompont függesztés. A kormányzási pontosságot és az emelési teljesítményt is növelték, az első tengely terhelése pedig jelentősen csökkent, hiszen az emelési pont a lehető legközelebb került a hídhoz. Az elülső TLT opcióként kérhető.

Farmall C – Az állattenyésztő gazdálkodó legjobb barátja

A Farmall C teljesen új sorozatként jelenik meg az 55-75 lóerős kategóriában. A sorozat tagjait állattenyésztő gazdálkodóknak és speciális növénytermesztési munkára, zöldségtermesztésre tervezték, illetve minden olyan feladatra, ahol előny a kompakt kialakítás és a könnyű súly. Kiváló kormányozhatósága, egyedülálló teljesítmény-súly aránya, nagy hidraulikai teljesítménye és lenyűgöző panoráma kilátása teszi jól alkalmazható munkaeszközzé.

Fürge motor

Az új Farmall C helyettesíti a Quantum C sorozatot az 55-75 lóerős kategóriában, 55, 65 és 75 lóerős modellekkel. A megfelelő teljesítményt a 3.2 literes négy hengeres FPT motor garantálja, mely figyelemreméltó teljesítmény-súly arányt kínál a kompakt kialakítással és a 3,8 méteres fordulási sugárral.

12x12 fokozatú szinkronizált váltó és 20x20 mászófokozattal felszerelt váltó között választhatnak a gazdák, melyek mindegyike rendelkezik mechanikus irányváltóval, opcióként pedig terhelés alatt kapcsolhatóval is kérhető. A maximális sebesség 40 km/h, mely a mászófokozat opcióval 123m/h sebességre csökkenthető.

Új kabin kialakítás

Az új Farmall C sorozat fejlesztése során a Case IH mérnökei a maximális vezetési komfortra és ergonómiára fókuszáltak. A Farmall C kabinjának padlója teljesen sima, a tető kialakítása pedig optimális rálátást biztosít az elülső munkaterületre.

Farmall A – Még sokoldalúbb, még fürgébb, még hatékonyabb

A Farmall A sorozat hat új modelljével, melyek a 65-113 lóerős kategória szereplői lesznek, a Case IH most még nagyobb rugalmasságot és szélesebb választékot kínál ebben a népszerű kategóriában.

A Farmall A koncepciója a gazdaságosság és hatékonyság, köszönhetően a nagy teljesítményű motoroknak, kompakt kialakításnak, kiváló kormányozhatóságnak és kényelmes kezelésnek.

A Farmall A sorozat modelljeinek lelke a három vagy négy hengeres turbófeltöltős FPT motor, mely a kipufogógáz visszavezetésnek köszönhetően megfelel a jelenlegi kibocsátási szabályoknak. A motor nagy teljesítményű és kompakt, magasabb fordulatszámon dolgozik, így kevesebb váltásra van szükség, és kisebb üzemanyag fogyasztással rendelkezik.

Széles kínálat áll rendelkezésre hajtóművekből, kérhető 12x4 fokozatú mechanikus váltó, 12x12-es szinkronizált váltó mechanikus irányváltóval és 12x12 fokozatú váltó terhelés alatt kapcsolható irányváltóval, az utóbbi különösen ajánlott rakodási munka esetén.

Farmall A – Traktorba öntött kényelem

A vezető kényelme nagyon fontos szempont volt a Farmall A sorozat tervezése során, annak ellenére, hogy nehéz feladat, hiszen kis traktor révén kevés hely jut a vezetőnek. A tervezés jól sikerült, a vezető tágas kabinban ülhet, melybe könnyű a beszállás, a fontosabb kezelőszerveket pedig jobb oldalra helyezték, így kényelmesen elérhetőek.

A kabin tetején ablak segíti a rakodási munkákra való rálátást. A kabin tetejére nagy teljesítményű munkalámpák kerültek, melyek az éjszakai munkát segítik.

Figyelemreméltó manőverezhetőség

Az összkerék hajtású modelleknél a 60°-os bekormányozhatósági szögnek köszönhetően a fordulási sugár csak 5,1 méter. A traktor kompakt kialakításával és a kedvező 5,1 méter sugarával könnyen manőverezhetünk a földeken, táblavégi fordulókban.

Invest/AgroLine
2012. augusztus 30.

Tartalom átvétel

  Friss tartalmak listája itt (katt ide)