Fotópályázat a családi gazdálkodás népszerűsítésére

A Copa-Cogeca a „Családi Gazdálkodás Nemzetközi Éve” alkalmából fotópályázatot hirdet a nagyközönség számára, amely a családi gazdaságok és mezőgazdasági szövetkezetek fontosságát hivatott bemutatni.

A Copa-Cogeca a legnagyobb európai termelői érdekképviseleti szervezet, amely most a családi gazdálkodás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. A családi gazdaságoknak többek között nagy szerepük van a helyi természeti erőforrások védelmében, a mezőgazdaság fejlesztésében, az élelmezés biztonságának megteremtésében, valamint a vidéki foglalkoztatottság növelésében.

Az ENSZ a 2014-es évet a Családi Gazdálkodás Nemzetközi Évének nyilvánította. Ennek részeként március elején Budapest adott otthont a témában szervezett nemzetközi kiállításnak és konferenciáknak, az év egyik legfontosabb nemzetközi mezőgazdasági találkozójának. A „Világfórum és Kiállítás a Családi Gazdálkodásról” című rendezvény egyszerre volt nemzetközi találkozó és tudományos vita, a „Világ Mustra” elnevezésű kiállításon pedig a világ különböző tájairól érkező családi gazdálkodók mutathatták be tevékenységüket.

A nagyközönség most kamera segítségével, objektíven keresztül mutathatja be a családi gazdaságok és mezőgazdasági szövetkezetek fontosságát, szépségeit. A Copa-Cogeca ugyanis fotópályázatot hirdetett profi fotográfusoknak és lelkes amatőr fotósoknak az utóbbi témában. 2014. július 31-ig várják a pályaműveket a készítő elérhetőségeivel az amanda.cheesley@copa-cogeca.eu e-mail címre.

A legjobb fotókat az Európai Parlamentben is kiállítják szeptember 22-én, a győztes kép készítője pedig egy kétszemélyes barcelonai úttal lesz gazdagabb.

NAK/AgroLine
2014. június 10.

Tartalom átvétel

  Friss tartalmak listája itt (katt ide)