Ha felmennének a miniszterhez…

a szép repce

Hajdú-Bihar – A hajdú-bihari gazdák díjaznák, ha valóban Debrecenben lenne a minisztérium.

Régi igénye volt a gazdatársadalomnak, hogy a politikai döntéshozatal legfelső szintje kerüljön közelebb a vidékhez, és a földművelésügyi tárca Debrecenbe költöztetése ezt az álmunkat váltaná valóra – mondta el a Naplónak Módos Imre bihartordai polgármester, aki egyébként maga is évtizedek óta a gazdaemberek kenyerét eszi.

Örülnének neki

Orbán Viktor miniszterelnök felkérte Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert, hogy vizsgálja meg a minisztériuma (legkésőbb 2016. március 15-ig történő) Debrecenbe költöztetésének minden részletét. A Napló által megkérdezett hajdú-bihari gazdák örülnek a döntésnek, bár hozzátették: olyan nagyon gyakran eddig se kilincseltek a minisztérium ajtaján.

– A Magosz-nak még nincs testületi álláspontja ebben a kérdésben, de a magánvéleményem az, hogy ha nem kell a megyénkbeli gazdatársaknak a fővárosba járni ügyintézni, az már főnyeremény. Ha vidékre kerül az agrártárca, akkor adja magát Debrecen, elvégre a mi megyénk rendelkezik a legnagyob termőterülettel és az ágazat produktuma is itt a legnagyobb – mondta a megyei Magosz-vezető, aki maga is gazdálkodó.

„Bár az ország másik feléből nehézkes lesz ide járni ügyet intézni, de szerencsére nincs túl gyakran olyan eset, amit a tárca megyei hivatalain keresztül ne lehetne elrendezni. Nem tudom, hogy az apparátus dolgozói ide is költöznek majd, vagy hetente ingáznak Budapest és Debrecen között, de az biztos, hogy sok itt végzett, majd később elkerült agráros szívesen térne vissza” – osztotta meg velünk elsődleges reakcióit a hír hallatán Módos Imre.

HAON/AgroLine
2014. június 10.

Tartalom átvétel

  Friss tartalmak listája itt (katt ide)