Hungarikumainkkal ismerkedhet a Nyugati téren

hungarikum bizotság rendezvénye.JPG

Budapest, 2014.06.04 - A Hungarikum Bizottság június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján tartja a „Büszkeségeink a Hungarikumok” elnevezésű rendezvényét, melynek célja kiemelkedő nemzeti értékeink bemutatása és népszerűsítése. A nyugati téri bevásárlóközpont előtt zajló eseményen többek között a hungarikum címet elnyert magyar operett képviseletében a Budapesti Operettszínház előadói, és a 100 Tagú Cigányzenekar művészei is fellépnek.

A Hungarikumok Gyűjteménye május 16-án hét új taggal bővült, amelynek köszönhetően már 41 hungarikummal büszkélkedhetünk. Az ingyenes rendezvényre látogatók megismerkedhetnek valamennyi hungarikummal. Így például a solymászattal, Puskás Ferenc életművével, a Kürt Adatmentéssel, a klasszikus magyar nótával, de a Gyulai kolbász vagy a Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény történetével is.

A szerdán egész délután tartó eseményen az érdeklődők megtekinthetik Hrivnák Tünde divattervező népművészeti elemeket felvonultató divatbemutatóját, amelyen a kalocsai és a matyó motívumoké lesz a főszerep. Fellép továbbá Kállay Saunders András, Vastag Csaba énekesek, az Operettszínház előadói, a 100 tagú cigányzenekar művészei, valamint Pál István "Szalonna" és bandája, a Fölszállott a páva döntős táncosaival.

A Hungarikum Bizottság Titkárságának munkatársaitól az érdeklődők mindent megtudhatnak nemzeti értékeinkről, a hungarikummá válás folyamatáról, a Hungarikum kvízt kitöltőkre pedig nyeremények várnak. A látogatók különféle kolbászokat kóstolhatnak és green box fotózáson is részt vehetnek.

A rendezvény fő célkitűzése, hogy a fiatalabb korosztály is megismerje páratlan nemzeti kincseinket. Kiváló minőségű ételeink és italaink, csodálatos természeti környezetünk, páratlanul gazdag kulturális örökségünk és a nagy magyar elmék világra szóló teljesítménye olyan sikertörténet, amelyre méltán lehetünk büszkék mindannyian, országhatáron innen és túl, szerte a nagyvilágban.

AgroLine
2014. június 04.

Tartalom átvétel

  Friss tartalmak listája itt (katt ide)