Kihirdették a Kukorica Termésverseny győzteseit

Medion 340 JD 6110 + MBP6,5 kukoricában

December 16-án ünnepélyes keretek között került sor a Magyar Kukorica Klub szervezésében megrendezett Kukorica Termésverseny díjkiosztó ünnepségére a gödöllői Grassalkovich kastélyban.

A hirtelen jött havazás sem tartotta vissza a versenyben résztvevő gazdálkodók többségét, hogy részt vegyen az eseményen.

A Magyar Kukorica Klub Egyesület célja a verseny kiírásával az volt, hogy rávilágítson a magyar kukoricatermesztés lehetőségeire, népszerűsítse és elterjessze a legeredményesebb termesztési módszereket. Az idei megmérettetésre 38-an jelentkeztek a meghirdetett régiókból. Ebből 24 betakarítási eredményt minősítettek sikeresnek.

A begyűjtött betakarítási adatok birtokában a Versenybizottság országos és régiós győzteseket is megnevezett a meghirdetett 5 száraz műveléses és 1 öntözött régióban.

Eredmények:

Országos régió, száraz művelés (egyben Régiós I. helyezettek):

Országos I. helyezés: György Dániel (Cigánd, 14,41 t/ha)

Országos II. helyezés: Kovács Péter (Bana, 14,12 t/ha)
Országos III.helyezés: ifj. Papp László (Zichyújfalu, 13,27 t/ha)
Országos IV. helyezés: Bécs Róbert (Lenti, 13,25 t/ha)
Ország V. helyezés: Soltész Gyula (Nak, 13,21 t/ha)

Országos régió, öntözéses művelés:

Országos I. helyezés: Nyeső Tamás (Kengyel, 12,04 t/ha)

A győztesek oklevelet és értékes Herendi porcelánokat kaptak, valamint különdíjakban is részesülhettek (5 db tanulmányút a 2010. évi Farm Progress Show-ra - Monsanto Hungária Kft., Wellness hétvégék - Yara Hungária Kft., Agrofil SZMI Kft., Syngenta Kft., internetes meteorológiai állomás - MKK).

Gazdakör/AgroLine

Tartalom átvétel

  Friss tartalmak listája itt (katt ide)