Lovasok az utakon - fokozott figyelmet kérünk az autósoktól!

Lovasok az út mentén.jpg

A Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapok lovasai a napokban "megszállják" az ország útjait, ezzel kapcsolatban a szervezőség az alábbi közleményt adja ki:

Minden korábbinál többen kelnek útra lóháton, fogaton, hogy részt vegyenek a június 20-22. között a Hortobágyon megrendezendő Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapokon. A rendezvény szervezői arra kérik az országutakat járó tisztelt gépjárművezetőket, hogy a hétvégéig tartó időszakban fokozottan ügyeljenek az utakon!

Előzetesen több mint 420 lovas adta le jelentkezését, így lólétszámát tekintve várhatóan minden eddigi rekordot megdönt az esemény. A korábbi évek hagyományaihoz híven a lovascsapatok nagy része lóháton, illetve fogaton teszi meg a Hortobágyra vezető utat, a Kárpát-medence szinte minden szegletéből indulva.

A lovasok többsége kisebb-nagyobb csoportokban, illetve magányosan poroszkálva már úton van. Felbukkanásuk főként a kevésbé járt alsóbbrendű aszfaltozott utak környezetében, a Duna és a Tisza középső szakaszán a hidaknál és a kompátjáróknál várható. Az autópályákat a felüljárókon keresztül kerülik. A csapatok többségének útvonala érinti Pest, Heves, Jász-Nagykun és Hajdú-Bihar megyék útjait, így az arra közlekedők fokozott figyelmét és türelmét kérik a szervezők.

Mivel a ló alapvetően félénk állat és képes megriadni a legkisebb zajtól is, ezért a szervezők kérik a közlekedőket, hogy a lovasokat semmiképpen ne köszöntsék autókürttel, és csak lassan, biztonságos távolságban, nagy ívben kerülve előzzék őket.
Megértésüket köszönjük!

Belovagolnak Debrecenbe

Június 17-én, kedden a Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapok szervezői hortobágyi csikósokkal és a rendezvényre érkező székely lovascsapattal kiegészülve belovagolnak Debrecen belvárosába. A nyolc lovas érkezését Simándi László gólyalábas kisbíró teszi közhírré.

A csapat az alábbi útvonalon közelíti meg, majd hagyja el a Kossuth teret: Kartács u. - Dóczy u. - Egyetem tér - Egyetem sugárút - Bethlen u. - Hunyadi u. - Péterfia u. - Simonyi út - Nagyerdei körút - Egyetem tér - Dóczy u. - Kartács u.

A Kossuth téren lehetőség nyílik a lovasokkal való beszélgetésre és fotózkodásra. A csapat 8:00-kor indul a Kartács utcai Debreceni Lovasakadémiától és legkésőbb 9:30-kor hagyja el a Kossuth teret.

AgroLine
2014. június 16.

Tartalom átvétel

  Friss tartalmak listája itt (katt ide)