Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapok június 20-22.

lovas betyár.jpg

Közeledik az ország legnagyobb lovas fesztiváljának időpontja! A Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapok idén június 20-22. között kerül megrendezésre a Hortobágy-Mátai Ménes területén. A többnapos lovas találkozóra a Kárpát-medence több pontjáról érkeznek a lovasok lóháton vagy fogattal.

A szervezők június 10-én reggel Pálosszentkútról, a helyi atyák áldásával indultak útnak.

A korábbi évek hagyományaihoz híven a rendezvény szervezőinek csapata idén is lóháton teszi meg a találkozó helyszínére vezető utat. Június 10-én reggel 7 órakor Pálosszentkútról, a helyi atyák áldásával indult útnak Solymosi Bertold és Zerinváry Szilárd.

Útjuk során érintik a Lakitelki Népfőiskolát, majd Tiszavárkony, Szolnok, Nagykörü és Karcag érintésével érkeznek meg a Hortobágyra, ahová mintegy 350-400 lovas érkezik lóháton, fogaton a szervezők hívására.

A rendezvény fénypontjaként a résztvevő lovasok a Szent Korona felvezetésével ökumenikus istentiszteleten vesznek részt. Mindemellett a látogatók látványos bemutatókat, izgalmas versenyeket tekinthetnek meg június 20-22. között a hortobágyi Mátai Ménes területén.

AgroLine
2014. június 11.

Tartalom átvétel

  Friss tartalmak listája itt (katt ide)