Sólymokkal etetik meg a Pesten összefogdosott galambokat

Csapdákkal fognak be galambokat a fővárosban, hogy aztán sólymokkal etessék meg őket – írja a szombati Bors. Mindezt önkormányzati jóváhagyással végzi egy cég azért, hogy kevesebb legyen Budapesten a galamb. Az állatvédők elítélik a módszert, a solymászok állítják, hogy nem élve kapják meg eledelüket a sólymok.

Kísérleti jelleggel, a józsefvárosi önkormányzat jóváhagyásával végzik három hónapig a galambok befogását – mondta Mike Bálint, az Animal X Bt. ügyvezetője a lapnak. A lakók így hamarosan érezhetően kevesebb galambbal találkozhatnak majd a Blaha Lujza téren és tágabb környezetében – tette hozzá.

Mayer Veronika, a Cerberos Állatvédő Egyesület alelnöke azt mondta, elítélik ezt a módszert, ám mivel a galamb apróvad, a törvény szerint irtható. Úgy vélte, madarakkal foglalkozó tudó­sokat kellene megkérdezni az ügyben, és talán a galambok születésszabályozása is emberibb módszer lenne, mint az egyedek megetetése más madarakkal.

Zátonyi László, a Magyar Solymász Egyesület fősolymásza szerint soha nem élve, hanem megpucolva adják a sólymoknak a galambokat. A fősolymász szerint egyébként a sólyomnak a vadonban is természetes tápláléka a galamb.

MTI/AgroLine
2014. május 31.

Tartalom átvétel

  Friss tartalmak listája itt (katt ide)