Újabb magyar kereskedőházak nyíltak Ázsiában

Kína.jpg

A délkelet-ázsiai Laoszban kedden, Vietnámban pedig csütörtökön nyitott újabb képviseletet a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

A 2013-ban alakult társaság ezzel 11-re bővítette ázsiai kereskedőházainak számát - közölte az MNKH az MTI-vel csütörtökön.

A közlemény szerint annak érdekében, hogy a magyarországi kis- és közepes vállalkozások részesedése a hazai exportból növekedjen, a kormány és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. megerősíti a kereskedőházi rendszert. Ez mind Európai Unión kívüli országokat jelent, szorosan illeszkedve a keleti nyitás stratégiájához.

A közlemény idézi Kerekes Györgyöt, az MNKH Zrt. vezérigazgatóját, aki kiemelte: Magyarország számára fontos a gazdasági kapcsolatok erősítése a délkelet-ázsiai országokkal, amit a kormány is kiemelten támogat. Az MNKH célja, hogy az idei év végéig 25 országban jelen legyen, s a magyar termékek és szolgáltatások exportjával mintegy 400 millió euró értékű forgalmat bonyolítson - tette hozzá. Laoszban a mezőgazdaság a legfontosabb ágazat, itt elsősorban ezt célozza meg az MNKH exportösztönző és segítő tevékenysége.

A vietnámi irodát csütörtökön magyar részről Kerekes György vezérigazgató mellett Torda Eszter, Magyarország vietnami nagykövete és a helyi magyar partner, az SKC Consulting Kft. ügyvezető igazgatója, Somos András nyitotta meg.

MTI/AgroLine
2014. június 19.

Tartalom átvétel

  Friss tartalmak listája itt (katt ide)