A mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezés elleni védelem

John Deere 6110 SE + Sulky 800 DPX műtrágyaszóró II

Az Európai Unió nitrát irányelve a vizek védelmében előírja, hogy négyévenként felülvizsgálni, és szükség esetén kiegészíteni, módosítani kell a nitrátérzékeny területek listáját. Európai uniós kötelezettségünknek eleget téve Magyarország a nitrátérzékeny területek listáját felülvizsgálta, és kijelölte az újakat.

n/a
n/a

Már "agrár rezsicsökkentés" is létezik

Közös beszerzések és értékesítések létrehozásával "agrár rezsicsökkentést" hirdet a Hangya Szövetkezeti Együttműködés. Szerintük áltagban a magyar agrártermelők 10 százalékkal mérsékelhetnék költségeiket közös beszerzéssel.

Milliárdokat pazarolt el a kormány a nagy mentőakcióval

vágóhíd.jpg

A kormány milliárdokat ölt tavaly a pápai, a kaposvári és a gyulai húsüzembe, hogy megmentse azokat az összeomlástól. Rengeteg közpénz veszett el, sok munkahelyet így sem sikerült megmenteni, és a cégek hitelezői, beszállítói is milliárdokat buktak.

Magyar feltaláló leleménye a minden adaléktól mentes tojásrúd

tojás.jpg

Meghökkentő a külseje a tojásrúdnak. Pedig semmi trükk nincs benne, még csak adalékanyagot sem tartalmaz... Bodnár István találmánya nagy jövővel kecsegtet.

Eldobták termésüket a fák

Fele sem igaz a gyümölcshozamokról szóló kora tavaszi kedvező előrejelzéseknek. A virágokkal gazdagon megrakott fák eldobták gyümölcsük nagy részét.

Szicsek Feketeribizli pálinkája győzött

pálinka koccintás

50 főzde 335 mintát indított az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen, a kereskedelmi főzdék részvétele rekordszámú volt.

A mezőgazdaság nagyot húzott a tavalyi GDP-n

Fiat 180-90

A mezőgazdaság bruttó hozzáadott értéke 2013-ban az előző évi áron számolva 33, folyó áron pedig 7 százalékkal emelkedett.

Egyre beljebb haladunk a nyárban, ezt jelzi a piac is

gyümölcspiac.jpg

Egyre több hazai barackot kínálnak, fehér és sárga húsút, kicsit és nagyot egyaránt. Kajsziból szintén növekedett a felhozatal, mennyiségre és minőségre is többféle közül választhatunk, azonban a lekvárfőzésre még várni kell, minden bizonnyal a jelenlegi árhoz képest még olcsóbban is kaphatunk majd ebből a finomságból.

LMP: Az átláthatatlanság és a korrupció árát a Fidesz-kormány is a vidékkel fizetteti meg

2010-ben a Fidesz rendteremtést ígért az állami földek körül, ez azonban négy év elteltével sem történt meg. Az LMP haladéktalanul átalakítaná a Nemzeti Földalapot (NFA), átláthatóvá tenné a közföldek kezelését és ezeket rendeltetésszerűen, vidéki munkahely-teremtésre használná fel.   

Piacbővülésre számít a dunaföldvári bioetanolgyártó bioüzemanyag környezettudatos Magyarország környezetvédelem

Bioetanol.jpg

A Pannonia Ethanol tavaly 51,7 milliárd forintos árbevétel mellett közel négymilliárd forintos adózott eredményt ért el.

Keksz Zsolt: egyelőre ne fogyasszák termékeinket!

Vizsgálat | Keksz Zsolt reméli, hogy nem Gourmand Company termékek tehetnek a fertőzésről. Gyógyulást kívánt a betegeknek.

Június 30-ig használhatók fel a régi típusú szarvasmarha útlevelek

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Felhívjuk az állattartó, kereskedő ügyfeleink szíves figyelmét, hogy a 2014. január 4-e előtt kiváltott és le nem adott 1928-as, kék szarvasmarha útlevelek legkésőbb 2014. június 30-ig használhatók csak fel. Ezt követően már csak az új típusú marhalevél 1934 szelvénye használható exporthoz vagy más uniós tagállamba történő kiszállításhoz.

Mérgező lehet a biopiacon árult egri pesztó

felkialtojel.gif

Négyen is megbetegedtek az akár halált is okozni képes botulizmusban, feltehetően egy egri kistermelő termékétől – figyelmeztetett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Ebből egy esetet regisztráltak Magyarországon, a többit Grúziában és Franciaországban.

  Friss tartalmak listája itt (katt ide)