A közösség ereje - Kuba /biogazdálkodás/

Heni képe

Amikor Közép-Európában

Amikor Közép-Európában már több országban folyamatban volt a 'rendszerváltás', Kuba egy másfajta problémával nézett szembe: a Szovjetúnió nem tudta folytatni az "energiasegélyt" és 'elzárták az olajcsapot'. Azóta a kubai népnek sikerült átmennie egy nagyon fontos 'átalakuláson', és olyan mezőgazdaságot létrehoznia, ami nem függ a fosszilis energiaforrásoktól.
Az 'olajcsúcs' dátumáról régóta vitatkoznak, de tavaly még a Nemzetközi Energiahivatal is bejelentette, hogy a világ egy komoly hiányhelyzetben találhatja magát már 2015 körül. Ez rohamosan növekvő árakhoz fog vezetni, és lehetséges korlátozásokhoz.
Amikor a klímaváltozás miatt a fosszilis energiaforrások használatát amúgy is radikálisan csökkenteni kell, a kubai példa segít abban, hogy időben készüljünk fel a szükséges társadalmi átalakulásokra.
Ahogy Kuba mutatta, ebben nem csak veszélyek vannak, de lehetőségek is. A film magyar változatának terjesztésével az a célunk, hogy minél több közösségi kezdeményezésnek adjunk egy olyan eszközt, amivel egy szélesebb körű tervezést tud kezdeményezni.

Tartalom átvétel

  Friss tartalmak listája itt (katt ide)